Moet ik mijn code delen als ik ga solliciteren?

Categories: Algemeen

Wereldwijd delen miljoenen ontwikkelaars de code van hun projecten met een versiebeheersysteem.

Als ontwikkelaar kun je ervoor kiezen om je code te delen of privé te houden. Het mooie van een versiebeheersysteem is dat het mogelijk is om verschillende versies te beheren en terug te vallen op een eerdere versie als er iets misgaat. Soms maken ontwikkelaars hun projecten expres openbaar, zodat andere ontwikkelaars kunnen bijdragen aan hun project en wijzigingen kunnen doorvoeren. Misschien vind je het ook leuk om zelf aan projecten deel te nemen. Het is tenslotte ook gaaf om je code aan de wereld te laten zien, je code is iets om trots op te zijn.

Wel of niet delen

We komen ook ontwikkelaars tegen die hun code niet kunnen of willen delen, of zelfs geen Github-account hebben. Als gepassioneerde ontwikkelaar zou je verwachten dat je ergens code hebt geschreven die je kunt delen. Misschien heb je bijgedragen aan repositories. Je zou verwachten dat elke ontwikkelaar met een paar jaar ervaring een account heeft waar code te zien is.

Je code delen voor een sollicitatie

Wanneer je solliciteert naar een baan, is het superefficiënt om je code te delen met het bedrijf waarvoor je zou willen werken. Of je nu met GitHub, Bitbucket of met GitLab werkt.
Het geeft inzicht in je niveau, vaardigheid, enthousiasme en methodiek. Al deze elementen zijn belangrijk voor een bedrijf om te weten. Daarom raden we je van harte aan om een ​​Github/Gitlab-account te openen als je er nog geen hebt. Als je voor een bedrijf werkt dat vereist dat je de code die je schrijft geheim houdt, raden we je aan code te delen die je hebt geschreven voor één van je eigen projecten. Als dat ook niet mogelijk is, kun je een online presentatie maken van de projecten die volgens jou het beste bij je passen.

Als je meer tips wilt over solliciteren of het schrijven van een aantrekkelijke, uitgebreide cv, neem dan contact met ons op via de website, of stuur ons een open sollicitatie. In ruil daarvoor sturen we je ons eigen, op maat gemaakte cv-formaat voor developers.


We zijn benieuwd of jij je code zou delen voor een sollicitatie. Stem in onze poll over dit onderwerp en laat een reactie achter om je ideeën met de community te delen.

React

Author
Maike Warner
Publication date
09-12-2021 3:06 PM
Share this article
The House of Appril uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.