Hack je cv!

By: Jacqueline de Gruyter 02-12-2020

Je volgende stap, opdracht of baan: wat gaat het worden? Vanuit The House of Appril komen we veel goede cv’s tegen, maar ook minder goede. Vaak zien we cv’s  die op de goede weg zitten maar die je met een paar simpele hacks kunt upgraden.  Zelfs al ben je even bezig, het kan altijd beter. Hoe? In deze blog lees je alles over het hacken van je cv. Doe er je voordeel mee, want je hebt tenslotte maar een keer de kans om jezelf te presenteren.
 

Doe het niet alleen.
Soms zie je door de bomen het bos niet meer, met andere woorden: bepaalde fouten of onregelmatigheden vallen je niet meer op. Een frisse kijk van een goede vriend(in) is dan nuttig om fouten op te sporen. Je cv door een collega of vriend na laten lezen als je denkt dat het af is, is zeker geen overbodige luxe. Niet alleen feitelijke foutjes, of onhandige opbouw zijn soms lastig te spotten, ook WAT je vertelt over jezelf heeft soms een goede update nodig. 

Schrijf over hetgeen waar je wilt zijn.
Sluit je CV nog wel aan bij je dromen en ambities, is deze up to date? Soms is het goed om stil te staan bij de titels en termen die je gebruikt. Wil je bijvoorbeeld meer richting een lead functie maar je bent dit officieel nog niet? Kijk dan of je in de omschrijving van je projecten, iets meer kunt vertellen over je rol. Gebruik in je titel ook suggestie zoals… senior app developer met lead aspiraties. Op deze manier geef je al aan waar je naartoe wilt in je carrière.

Tailor made
Maak een basis-cv en pas deze iedere keer aan op het bedrijf en de functie waarop je solliciteert. Gebruik woorden in je begeleidende mail, die je ziet staan in de vacaturetekst, zo laat je zien dat je enthousiast bent en zin hebt in de functie.

Let’s get practical

Met of zonder foto van jezelf
Wel geen foto op je cv? Een cv met foto is tegenwoordig het meest gangbare. Een simpele portretfoto waarin je herkenbaar op de foto staat is voldoende
Vertel hierna iets over jezelf. Dit zien we niet altijd in de CV terugkomen, maar het is wel belangrijk om te doen. Stel jezelf kort en krachtig voor. Begin met een kort, persoonlijk stukje over jezelf, bijvoorbeeld hoe je werkt, wat je belangrijk vind. Of je sociaal bent en graag samenwerkt. Wat je het liefst doet. Dit is in de regel niet langer dan 5 regels.
 

The Don’ts